zavt
nhledy
Vlasov nudle vermicelli se bn pouvaj v kuchynch celho svta. V Bangladi se v posledn fzi vroby su v dennm ru a zskvaj tak specifickou chu. Jejich vrobu ve specializovan tovrn v Boge na severu Banglade zdaile zachytil mstn fotograf.
Autor: Profimedia.cz
Prvn oficiln zmnka o tstovinch vermicelli pochz z patnctho stolet. Ve sv knize o nich psal slavn kucha Martino da Como. Do knihy pidal i nkolik recept.
Autor: Profimedia.cz
Vroba tstovin vermicelli v tovrn v Boge na severu Banglade
Autor: Profimedia.cz
Bangladsk kuchyn se hodn podob indick, ale nepouv tolik masa. pln zklad tu tvo re a lutniny.
Autor: Profimedia.cz
Krsn fotky podil 31let mstn fotograf Abdul Momin.
Autor: Profimedia.cz
Ve strojov vrob se vermicelii su zhruba dv hodiny pi teplot 5565 C. V Bangladi nahrazuje prci suiky obyejn slunce.
Autor: Profimedia.cz
Prce mezi miliony nudl. Banglad je sice chud a rozvojov zem, ale je to tak jedna z nejrychleji se rozvjejcch ekonomik na svt.
Autor: Profimedia.cz
Po vysuen na slunci se vermicellli peliv zabal a rozelou se z tovrny na domc i zahranin trh.
Autor: Profimedia.cz
Bogra je hlavnm obchodnm centrem v severnm Bangladi. Msto pln bank je tak znm produkc ervench chilli papriek.
Autor: Profimedia.cz