Komerční prezentace Aktualizace: 4.03.2024 07:28

Acapulco/Santiago/San Diego/Austin – Australský tenista Alex de Minaur obhájil turnajový titul v Acapulcu, ve finále v mexickém letovisku porazil norského soupeře Caspera Ruuda. Sebastian Báez z Argentiny triumfoval na turnaji v Santiagu de Chile a získal druhý titul za sebou. Britská tenistka Katie Boulterová si došla pro titul na turnaji v San Diegu a Jüan Jüe vyhrála čínské finále v Austinu.

De Minaur obhájil titul v Acapulcu

Australan Alex de Minaur obhájil titul v Acapulcu a získal osmou trofej na okruhu ATP. Ve finálovém utkání v mexickém letovisku porazil třetí nasazený hráč norského soupeře Caspera Ruuda 6:4, 6:4.

De Minaur na tvrdém povrchu v Acapulcu vyhrál desátý zápas za sebou. Duel byl soubojem devátého a jedenáctého hráče světa a první set pětadvacetiletý Australan proti turnajové šestce rozhodl ziskem soupeřova servisu ve třetí hře. Ve druhé sadě sice prohrával 0:2, ale hned si vzal brejk zpět a v šestém gamu se po dalším prolomení Ruudova podání ujal vedení, které už nepustil. Třetí vzájemný duel, ale první od finále v Turnaji mistrů pro tenisty do 21 let v Miláně před pěti lety, vyhrál po hodině a 57 minutách poté, co proměnil první mečbol.

„Byl to tu báječný týden. Asi jsem to tak ani nečekal, abych byl upřímný. Do Mexika jsem podle svých pocitů nepřijel v kdovíjaké formě. Ale dnes jsem odehrál svůj nejlepší zápas na turnaji, takže jsem nadšený,“ řekl v pozápasovém rozhovoru na kurtu De Minaur, který si vylepšil letošní bilanci na 15-4.

Báez ve finále v Santiagu zdolal Tabila a získal druhý titul za sebou

Argentinec Sebastian Báez ve finále turnaje v Santiagu de Chile porazil 3:6, 6:0 a 6:4 domácího Alejandra Tabila. Na okruhu ATP si připsal druhý titul za sebou, když navázal na týden starý úspěch z Ria de Janeiro.

„Mám obrovskou radost, protože jsem nezačal dobře. Ale pak už jsem šel jen nahoru a druhý a třetí set byly úplně o něčem jiném,“ řekl Báez, který si díky šestému titulu v kariéře vylepší si osobní maximum ve světovém žebříčku a posune na 19. místo.

Boulterová si v San Diegu došla pro druhý titul v kariéře

Britská tenistka Katie Boulterová v San Diegu získala druhý titul v kariéře. V nedělním finále po obratu porazila 5:7, 6:2 a 6:2 turnajovou šestku Martu Kosťukovou z Ukrajiny a ve světovém žebříčku se poprvé posune do nejlepší třicítky.

Sedmadvacetiletá Boulterová si s Kosťukovou poradila za dvě hodiny a třináct minut. Na okruhu WTA získala titul jako nejníže postavená hráčka od Ljudmily Samsonovové, která v roce 2021 v Berlíně triumfovala jako 106. hráčka světa.

Boulterové patří v žebříčku 49. místo, po vítězství v San Diegu by se však měla posunout na životní 27. příčku. Jejím jediným dosavadním titulem byl loňský triumf z Nottinghamu.

Čínské finále na turnaji v Austinu vyhrála Jüan Jüe

Čínské finále na turnaji v Austinu vyhrála Jüan Jüe, jež v duelu tenistek ze sedmé desítky žebříčku porazila 6:4, 7:6 krajanku Wang Si-jü. Pětadvacetiletá hráčka v Texasu ztratila jediný set a získala první titul na WTA Tour.

Jüan Jüe vyhrála své druhé finále kariéry za dvě a čtvrt hodiny. Mohla se radovat rychleji, ale nevyužila vedení 5:2 a tři mečboly v devátém gamu druhého setu. Další tři mečboly promarnila v tie-breaku, který nakonec vyhrála 7:4.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Acapulcu 

(tvrdý povrch, dotace 2,377.565 dolarů):

Dvouhra – finále:

De Minaur (3-Austr.) – Ruud (6-Nor.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Nys, Zieliňski (2-Pol.) – Gonzalez, Skupski (1-Mex./Brit.) 6:3, 6:2.

 

Turnaj žen v San Diegu

(tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – finále:

Boulterová (Brit.) – Kosťuková (6-Ukr.) 5:7, 6:2, 6:2.

Čtyřhra – finále:

Melicharová-Martinezová, Perezová (3-USA/Austr.) – Pegulaová, Krawczyková (1-USA) 6:1, 6:2.

 

Turnaj mužů v Santiagu de Chile

(antuka, dotace 742.350 dolarů):

Dvouhra – finále:

Báez (2-Arg.) – Tabilo (4-Chile) 3:6, 6:0, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Barrios, Tabilo (Chile) – Luz, Soto (Braz./Chile) 6:2, 6:4.

 

Turnaj žen v Austinu 

(tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – finále:

Jüan Jüe (8-Čína) – Wang Si-jü (6-Čína) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra – finále:

Nichollsová, Gadecká (Brit./Austr.) – Kawaová, Schoofsová (Pol./Niz.) 6:2, 6:4.

Podíl
Exit mobile version