Kultovn bylinkstv v centru Prahy nekon, zachrnil ho nov majitel

Obavy, e msto kultovnho bylinkstv vyroste na kiovatce Tnsk a Dlouh nov smnrna i pizzerie, se nenaplnily. Od ervna letonho roku se z osobnch dvod vzdaly dosavadn provozovatelky bylinkstv Herbata podnikatelskho rizika.

Veker podnikatelsk riziko, odpovdnost, finann i personln zleitosti tak ji brzy pevezme Pavel Smak, majitel spolenosti Herbai vyrbjc bylinn produkty Herbadent a Dr. Svatek.

Odkoupil jsem vechny podly rodiny Matukovch. Ovem destkami let zskan a prohlubovan znalosti nelze ani prodat, ani koupit. Ty se daj jen pedvat. A proto jsem rd, e se Klra Matukov rozhodla v krmku nadle pracovat a sv zkuenosti novm kolegm pedvat, dodal Smak.

Jedna z pvodnch majitelek uvedla, e v obchdku dle zstv a podle n spojen se spolenost Herbadent byl krok sprvnm smrem. Jsem velmi rda, e o ns projevil zjem pan doktor Smak i kdy nabdek bylo vce, ekla pro iDNES.cz Klra Matukov, kter spolu s novmi kolegy bude pokraovat v naplovn a rozvjen bylinn tradice tohoto krmku.

O tom, e se bylinkstv Herbata dostalo do pot a m se zavrat, se Smak dozvdl od svho kolegy, kter ho upozornil na pspvek na socilnch stch, kter mimo jin sdlela a komentovala cel ada vlivnch lid.

Vzhledem k tomu, e jsem s bylinami profesn spojen, mm k nim siln vztah a z vlastn zkuenosti vm, jak je toto msto pro Praany dleit, rozhodl jsem se zkusit situaci vyeit a prodejnu zachovat, k Pavel Smak a dodv, e cel proces dky vzjemnmu pochopen a vstcnosti vech stran, vetn pronajmatel a majitel historickho domu, trval jen nkolik dn a prvn krok byl podpisem smluv zdrn dokonen.

Jednm dechem vak pipout, e me jt o riskantn byznys, kter bude finann nron Njemn v centru Prahy nen mal a nklady na personl tak ne. Ale vm, e to bude nejen dobr skutek, ale e se tento riskantn krok z dlouhodobho hlediska vyplat, dodal majitel Herbadentu.

Nov majitel si tak zcela uvdomuje, e bylinkstv Herbata by nemohlo existovat bez srdce a zkuenost Klry Matukov. Ta zskala prostor pro dal pi o krmek, byliny i zkaznky.

Pan Matukov bude pokraovat v tom, pro ji a n bylinn krmek maj lid tak rdi: v pedvn znalost, zskanch od pvodnch litel a vlastn prax a studiem, hrd dodv Smak.

Komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Související články

Latest Posts