Před 30 lety otevřeli Češi první fastfood. Big Mac stál jako jídlo v restauraci

0
262

Zájemci přijížděli do Vodičkovy ulice ochutnat hovězí hamburgry z různých koutů republiky. „O otevření byl obrovský zájem. Lidé nejvíce oceňovali čistotu, hygieničnost a také efektivitu provozu. Stále tady v té době přetrvávaly pozůstatky předlistopadové gastronomie a hygiena byla leckdy poněkud sporná,“ říká historik stravování Martin Franc.

Zatímco v roce 1992 si za průměrnou mzdu mohl Čech koupit 96 Big Maců, loni by za ni spořádal 425 hamburgrů.

Přečetli jste jen část článku. Pokračujte s

Akční nabídka první měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství můžete kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno