Komerční prezentace Aktualizace: 27.02.2024 21:50

Olomouc – Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 50. kola extraligy v Olomouci 5:2. Hanáci vedli ještě v polovině duelu 2:0, přesto ztratili pátý z posledních šesti zápasů. Hosté mají po obratu ze šestého místa jen dvoubodové manko na čtvrté Brno. Liberečtí nakonec uspěli v pátém z posledních šesti vzájemných zápasů s Olomoucí zejména díky hattricku útočníka Jakuba Rychlovského, jenž se díky třem zásahům dotáhl v čele tabulky střelců na spoluhráče Tomáše Filippiho. Oba góly poražených vstřelil Jakub Orsava, který dnes oslavil 33. narozeniny.

První polovina úvodní třetiny přinesla řadu nepřesností na obou stranách a téměř žádnou příležitost ke skórování. První vážnější šance přišla až po deseti minutách hry, kdy Kunc z osy hřiště nastřelil horní tyčku Hrenákovy branky. Aktivnější Olomouc se poté dočkala také vedoucího gólu. V den svých narozenin otevřel skóre přesnou střelou do horního rohu Orsava.

Stejný hráč se na začátku druhé třetiny nejlépe zorientoval ve skrumáži před Hrenákovou brankou a úspěšnou dorážkou poslal podruhé v zápase puk za záda libereckého brankáře. Snížit mohl vzápětí Bulíř, ale z předbrankového prostoru zamířil jen do hrudi strážce domácího brankoviště Konráda.

Krátce po polovině zápasu vybojoval puk v útočném pásmu Flynn, našel přihrávkou rozjetého Rychlovského, který zblízka překonal slovenského brankáře a snížil. Vrátit Olomouci dvoubrankové vedení a přidat svoji třetí branku v zápase poté mohl Orsava, jenže Hrenák proti němu tentokrát úspěšně zasáhl. Liberec byl blízko vyrovnání během přesilové hry, ale Konrád ještě svůj tým zachránil. Nestačil poté až na přesnou střelu Vlacha z levého kruhu necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny.

Na začátku třetí části překvapil Konráda Najman, jehož střela sice zamířila jen do tyčky, ale poté dorazil puk do sítě Rychlovský a svým druhým gólem v zápase otočil skóre na stranu Liberce. Poté mohl zvýšit vedení hostů Hawryluk, jenže v samostatném úniku Konráda nepřekonal.

To se povedlo znovu až Rychlovskému během přesilové hry, když tečoval do sítě nahození Melancona a zkompletoval tak hattrick. Při hře Olomouce bez brankáře tečoval puk za Hrenákova záda Škůrek, ale branka byla kvůli zásahu vysokou holí po kontrole videa odvolána. Risk domácím nakonec nevyšel, pojistku libereckého vítězství přidal do prázdné branky Bulíř.

Hlasy trenérů po utkání:

Jan Tomajko (Olomouc): „Dnes jsme bohužel hráli jen první třetinu, na to se vyhrát nedá. Na začátku druhé části jsme sice přidali druhý gól, ale zbytek druhé třetiny už nebyl dobrý. Když ze zápasu vypadnete na 20 minut, tak už je těžké se do toho znovu dostat. Špatně jsme dobruslovali situace, byli jsme všude pozdě, ztráceli puky a Liberec byl daleko více na puku. Pak se ty věci začaly nabalovat a Liberec nás za to potrestal. Z naší strany to nebylo dobré defenzivně a ani z hlediska nakládání s pukem v útočné třetině. Liberec dnes vyhrál zaslouženě.“

Filip Pešán (Liberec): „Domácí dnes pokračovali ve výborném výkonu ze zápasu v Hradci a přenesli si do dnešního zápasu to, co je zdobí celou sezonu, což je předbrankový prostor, aktivita a urputnost. Celou první třetinu jsme s tím měli trable. Až druhý inkasovaný gól nám paradoxně rozvázal nohy a začali jsme předvádět hokej, který jsme chtěli předvádět už od začátku zápasu. Udělali jsme i změny ve složení formací, což nám přineslo obrat v utkání. Chtěl bych dnes vyzdvihnout speciální týmy. Hlavně hráči, kteří hrají oslabení, to dnes odehráli velice dobře. Soupeř se sice držel v pásmu a měl pár šancí, ale hráči v čele s brankářem to zvládli. Pomohli jsme si také – podle mě zlomovým – gólem v naší přesilové hře.“

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 17. Orsava (Klimek, Rašner), 22. Orsava (P. Musil) – 31. Rychlovský (Flynn), 39. J. Vlach (Zachar, T. Galvas), 43. Rychlovský (A. Najman, Flynn), 53. Rychlovský (Melancon, A. Najman), 57. Bulíř (Filippi, Melancon). Rozhodčí: Kika, Vrba – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 4196.

Sestavy:

Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, L. Mareš – Navrátil, Nahodil, Kunc – Bambula, Anděl, J. Káňa – Orsava, P. Musil, Klimek – Kucsera, J. Knotek, Chmielewski. Trenér: J. Tomajko.

Liberec: Hrenák – Knot, McCoshen, Melancon, M. Ivan, Budík, Derner, T. Galvas – Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský – Kelly Klíma, A. Najman, Flynn – Hawryluk, Bulíř, Birner – Zachar, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Podíl
Exit mobile version