Indie je takov mix mystiky, moudrosti, filozofie a sept s Bohem. Vzhledem k tomu, e praktikuji vchodn filozofii bhaktijgu, kterou lid na zpad hodn znaj jako smr Hare Krina, byla pro m monost odjet do Indie klovou soust mho ivota, k Jitka Kanov.

Prvn zastaven esk poutnice bylo ve mst Pur ve svazovm stt Ursa. Nachz se tam slavn Dagannthv chrm. Kolem tohoto chrmu se ve mst Pur to pln vechno. Mstn lid tam slou jako kn, va tam jdlo, nebo tahaj devo, protoe v chrmu je celkem 56 ohni. Jdlo se rozdv i lidem ve mst nebo poutnkm, kte sem pichzej z celho svta, hlavn tedy v lt, kdy se zde kon festival Ratha jtr, k Jitka Kanov.

Nejen pi tchto oslavch si nainec uvdom, jak intenzivn je Indie ve skutenosti. Je pln pln veho. Je pln barev, chut, vn, zvuk, usmv se Kanov. Evropanm kadopdn doporuuje, aby si pi nvtv tto magick zem dvali pozor. Tm, e jste bl, pitahujete spoustu lid, kte od vs nco chtj, protoe si mysl, e jste stran bohat. Muste bt opatrn na kapse a vemon nedobr lidi. Ale vtina Ind jsou slun lid, mil a hodn, sna se vm vyhovt, tvrd.

Dalm mstem, kde se Jitka zastavila, bylo duchovn centrum v Majapuru. U nkolik let se tu stav patrn nejvt sakrln stavba svta Temple of Vedic Planetarium. Msto Majapur je i dky tto stavb mnohem rozvinutj, ne bv v Indii zvykem.

Chcete vdt, jak zajmavosti ekaj poutnky v Uttarpradi, nejlidnatjm indickm stt? A kde v Indii hledat tekutou lsku k Bohu? Vce informac se dozvte v na videoreporti, Jitka Kanov vm d i tip, kde hledat podle jejho nzoru nejkrsnj chrm na svt a pro byste se do tto zem rozhodn mli vydat.

Podíl
Exit mobile version