Podle spisu obžalovaní seniorku zavraždili kvůli majetku. Dlouhodobě napjaté vztahy vyvrcholily hádkou v rodinném domě v Libišanech, do konfliktu třiačtyřicetileté Barákové s matkou se vložil šestačtyřicetiletý Kučera.

Vzal těžkou vázu a začal poškozenou bít do hlavy, zatímco jí na zemi seděl na zádech. Útok pak vyvrcholil tím, že Kučera vzal vrtačku a dvěma vrtáky o průměru šest a osm milimetrů vyvrtal bezvládné seniorce v pravém uchu a na pravé straně krku pět otvorů.

Tento útok poškozená neměla šanci přežít. Oba obžalovaní pak společně zahladili stopy a tělo poškozené polili kyselinou. Později zavolali policii a tvrdili, že mrtvou ženu v domě našli.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová navrhla Kučerovi doživotní trest i kvůli tomu, že byl v minulosti již několikrát odsouzen a z trestu se nikdy nepoučil. „Jeho míra škodlivosti pro společnost je vysoká. Podmínky pro doživotí jsou splněny,“ řekla s tím, že u Barákové je resocializace možná.

„Také jí hrozí výjimečný trest, ale podmínky pro něj splněny nejsou. Nejen proto, že do spáchání činu vedla řádný život. Přiznala se a pomáhala policii s objasněním případu,“ podotkla Faltusová.

Obžalovaní podle ní neměli žádnou úctu k lidskému životu. „Sobecky chtěli uspokojit jen svoje potřeby a poškozená prožívala extrémní fyzické a psychické útrapy. V rámci zahlazování stop jednali racionálně a přivlastnili si osobní věci poškozené,“ připomněla státní zástupkyně.

Podíl
Exit mobile version