V prostornm zdve poetn rodina odkldala obleen a boty, zrove zde byla praka se suikou a msto pro umstn suku na prdlo. Koupelna spojen s WC v dob vzniku pstavby vybavili vanou, bohuel zde neastn umstili bojler a kanalizaci z patra rodinnho domu vedli po povrchu. Technick stav? Velmi patn.

Nov dispozice

Dal zajmav lnky a nvtvy najdete v asopise Bydlen mezi panely.

Clem pravy bylo vytvoit plnohodnotnou koupelnu s vanou i sprchovm koutem, WC mlo bt oddlen. Architekti ze studia Kouba interier hledali tak msto pro nov bojler a do chodby pak navrhli lon prostor.

Zdve je oproti pvodnmu stavu zmenen asi o jeden metr. I tak je zde dostaten mnostv skn a odkldacho prostoru. Pod vymnnm oknem se ocitla praka se suikou, podailo se zde vytvoit velkou plochu na manipulaci s prdlem.

Posuvnmi dvemi se vstupuje do dal sti domu. Zde je samostatn WC s umvtkem. Nsleduje koupelna s velmi prostornou vanou i sprchovm koutem.

Bojler m sv msto v chodb v atypick rohov skni. Bojler jsme volili ploch, aby sk co nejmn pekela ve frekventovan chodb, vysvtluje Ing. Alena Koubov ze studia Kouba interier.

Materilov een

Kamenn umyvadlo je na skce vyroben na mru, horn deska je z odolnho lamintu.

Nbytek je z lamintu ve dvou dekorech, dub a krmov. Dvee jsou tak v dekoru dubu doplnn o ern kovn.

Velkm pnm majitel bylo kamenn umyvadlo. To jsme osadili na skku vlastn vroby, deska je z odolnho lamintu, zaputn hrany jsou masivn. Podno bylo zvolen nerezov, prkov lakovan na erno. Technologie vroby desky i podno zaruuje vysokou odolnost i ve vlhkm prosted, vysvtluje Ing. Martin Kouba, kter vede vrobu nbytku.

Obklad je velkoformtov ve dvou dekorech: tmav byla pouit ve sprchovm koutu a na podlaze, svtl pak na zbylch stnch a van. Baterie jsou ern v dekoru Hard Graphite. Pjemn doplkov osvtlen je pod kulatm zrcadlem a v obou odkldacch nikch.

Koupelna je lenit, jsou zde dv niky a okno, take navrhnout pkn sproez (rozloen obklad) byla vzva. V nikch pak samozejm volme kamenick rohy, dopluje Alena Koubov detaily z realizace stavby.WC je ve stejnm proveden. V obou mstnostech jsou designov ern raditory.

Vstup do domu byl kompletn pedln vetn koupelny a WC.

Autoi projektu

Ing. Alena Koubov
*1979
Absolventka Fakulty stavebn VUT. Od dokonen studi se zamuje na rekonstrukce byt a interiry. Od roku 2007 pracuje v rodinn firm Kouba interier, kde mimo jin d stavebn prce.

Ing. Martin Kouba
*1979
Vystudoval Devask inenrstv na ZU. V roce 2003 zaal navrhovat a vyrbt nbytek. V roce 2006 zaloil studio Kouba interier, kter se zamuje na nvrhy a zakzkovou vrobu nbytku.

Studio nabz komplexn sluby od nvrh a po realizace interir na kl. Provd kompletn rekonstrukce byt a dom, zajiuje veker stavebn prce a nvazn i vybaven, napklad kuchysk linky, dvee, vestavn skn a dal bytov doplky. Klade draz na detail a dokonal proveden prce.

Dal zajmav nvtvy najdete v asopise Bydlen mezi panely.

Podíl
Exit mobile version